Lapiolla vai rautakangella? – Sähköistä piha pehmeän maan aikaan

Kuva_3_1893582566

Pihan puuttuvat sähköistykset on kätevintä asennuttaa kesällä. Tällöin olosuhteet ovat parhaimmat, kun maa on pehmeää ja on aikaa avustaa kaivutöissä. Näin sähköistys on valmiina, kun syksyn pimeys ja sateet taas koittavat.

Kesällä mainioita sähkötöitä kotipihalla ovat esimerkiksi pihavalojen ja autopistokepaikkojen asennus. Mökillä taas maakaapelin kaivaminen grillikatokselle, rantasaunalle tai laiturinkupeeseen nyt tarjoaa mahdollisuuden jatkaa loppuja sähköasennuksia syksyllä tai talvella.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mikäli vähänkään epäilee pihan sähköistyksen turvallisuutta, kannattaa kääntyä paikallisen sähköurakoitsijan puoleen. Sähköistyksen kuntokartoitus paljastaa piilevätkin vaaranpaikat mm. mahdollisten tee-se-itse -asennusten jäljiltä.

Löydä sähkömies -palvelun teknisen asiantuntijan Henrik Rouskun mukaan asennustyössä kannattaa käyttää sähköasentajan kanssa valittuja sähkötarvikkeita, joille tavarantoimittaja myöntää STUL-takuun. Oikealta sähköasentajalta saat myös kotitalousvähennyksen edellyttämän kuitin.

Olitpa kotona tai mökillä, lähialueen sähköasentajat löytyvät helposti sähköalan yhteisestä palvelusta www.löydäsähkömies.fi.

Kuvat: Sähköinfo Oy.