Puutarha VERSOOo Vallilassa 13.5.17!

kotipuutarha_versoo_14052016-8310

Kuva: Maija Astikainen

Kaupunkilaisten oma puutarhatapahtuma, Kotipuutarha VERSOOo, valtaa Konepajan Brunon äitienpäivän aattona Helsingin Vallilassa. VR:n historiallisessa veturihallissa pidettävät markkinat järjestetään nyt toista kertaa.

Tapahtumassa on myynnissä parhaaseen istutusaikaan taimia niin kasvimaalle, parvekkeelle kuin kesämökeille. Erikoisteemoina ovat parvekkeiden sisustaminen ja hyötyviljely.  Sata ensimmäistä pääsee istuttamaan oman parvekeperunansa!

Kaupunkilaisten kiinnostus puutarhaharrastamiseen on lisääntynyt huimasti viime vuosina. Moni halua viheriöittää kerrostalon pihaa, sisustaa lasitettuja parvekkeita tai viljellä omalla ikkunalaudalla hyötykasveja. Kaupunkiviljely tuo iloa ja hyötyjä harrastajille.

Tapahtumassa niin parveke-, mökki- kuin palstaviljelijöille on tarjolla hyviä neuvoja, miten onnistua kasvien kasvattamisessa ja puutarhan rakentamisessa. Neuvoja antavat muun muassa Kotipuutarha-lehden toimittajat ja Marttaliiton asiantuntijat. Samalla on myös mahdollisuus ostaa siemeniä, yrttien, kesäkukkien ja vihannesten taimia suoraan tuottajilta parhaaseen istutusaikaan. Myynnissä on esimerkiksi suosittuja pioneita.

Tapahtuman järjestävät Puutarhaliitto ry ja Kotipuutarha-lehti yhteistyössä Puhtaasti Kotimainen ja Kauniisti Kotimainen -kampanjoiden kanssa.